Nieuwe kantoren en showroom voor dealer Bert Stemerdink

In Veenendaal aan de A12 heeft Stemerdink Automobielen BV een nieuw gebouw gerealiseerd. Stemerdink is officieel merkdealer van: Mercedes-Benz, Maybach, Chysler, Jeep, Dodge, smart en Alfa Romeo.

Vooronderzoek
Het nieuwe gebouw van Stemerdink huisvest een showroom, kantoren en een garage. Energiezuinig verwarmen en koelen waren uitgangspunt voor Duurzaam Opgewekt tijdens het eerste vooronderzoek. Het gebouw kenmerkt zich door haar glazen puien en open architectuur. De verschillende gebruiksfuncties
van het gebouw moesten optimaal worden afgestemd op een verwarmingsinstallatie die indien mogelijk ook ruimtes moest kunnen verwarmen en koelen.

Oplossing
Duurzaam Opgewekt ontwikkelde een duurzaam energiesysteem voor dealer Bert Stemerdink. Er werd een warmtepompinstallatie met bronnen opslag ontworpen en gëinstalleerd. Met deze installatie kan in de winter een temperatuur van 20 graden worden gegarandeerd. In de zomer kan er met de installatie ook worden gekoeld.

Koelen en verwarmen bespaard dealer Bert Stemerdink 65% op de energiekosten
De duurzame energie installatie van Duurzaam Opgewekt verlaagt de CO2 emissie en voorziet tevens in zowel verwarming als koeling. De besparingen op verwarmingskosten ten opzichte van een traditionele installatie zijn 25%. Met de koeling wordt 65% bespaard op de energierekening t.o.v. traditionele
airconditioning.