“Op zoek naar donker in de lichtstad.”

28 oktober 2022 – 29 oktober is het weer Nacht van de Nacht. Een jaarlijks evenement waarbij honderden bedrijven en gemeenten hun lichten doven van gebouwen en reclameverlichting.

Green Business Club (GBC) Eindhoven Spoorzone ging op onderzoek uit hoeveel licht er ’s nachts nog brandt in dé lichtstad van ons land. Want hoewel Eindhoven groot is geworden van de lampenindustrie, had GBC vorige week een heel ander plan. In het kader van Nacht van de Nacht maakte de GBC een video om te op zoek te gaan naar licht. Of liever, het donker.

Positief verrast
Twee leden van de GBC, Harald Wiersema (advocaat bij Holla Legal & Tax) en Bob Bloemers (directeur bij Duurzaam Opgewekt) maakten dinsdag 18 oktober een nachtelijke ronde door de Spoorzone in Eindhoven. Wat zouden ze tegenkomen? Etalages badende in het licht of pikdonkere kantoorgebouwen? 

Heel eerlijk, de twee waren aangenaam verrast. Er waren veel kantoorgebouwen in het duister gehuld. Dit in tegenstelling tot de ronde die er vorig jaar door de GBC is gemaakt, toen er nog veel onnodige kantoorverlichting brandden. Bekijk hieronder de volledige video om te zien wat de heren tegenkwamen tijdens hun donkere stadswandeling: 


Laaghangend fruit
Natuurlijk waren er veel goede voorbeelden. Maar er zijn ook nog gebouwen die nog een extra stap kunnen zetten. Waar een bekend warenhuis zijn etalages compleet donker heeft, kan een groot kledingconcern – waar alle lichten nog schijnen – wel wat leren van zijn buurtgenoot. 

Lichten uit in de nacht is mooi laaghangend fruit voor energiebesparing. Namens de GBC roepen we op om niet alleen tijdens de Nacht van de Nacht de verlichting uit te doen, maar ook daarna uit te laten!

Meer informatie over de Nacht van de Nacht vind je hier: https://www.nachtvandenacht.nl/

Meer info over Green Business Club Eindhoven Spoorzone vind je hier: https://greenbusinessclub.nl/eindhoven/

 


Voor meer informatie 

  • Bob Bloemers –  Duurzaam Opgewekt
    06 30 12 99 48
    bbloemers@duurzaamopgewekt.nl
  • Robert Koolen – voorzitter GBC Eindhoven Spoorzone
    06 11 36 10 06 
    rkoolen@heijmans.nl

 

 

Storing melden?

Neem 24/7 contact met ons op via

 085 – 400 40 40

Krijg je energie van ons geleverd?

Contact

Duurzaam Opgewekt
De Elzenhof 7e
4191 PA Geldermalsen

0344-750 270
info@duurzaamopgewekt.nl

copyright Duurzaam Opgewekt 2023 

error: Content is protected !!